Algemene voorwaarden

Op het bestellen en bezorgen van bestellingen via de webshop (de “Webshop”) van israelwijn.nl (de ”Website”) zijn de onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Deze algemene voorwaarden gelden ook voor klanten handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van de koper wordt uitdrukkelijk afgewezen. Door een bestelling te plaatsen geeft u aan akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden.

1. Privacy en beleid
Bestellingen plaatsen in de Webshop kan als gast maar fijner is het wanneer u een account aanmaakt op de Website. Om uw account te kunnen aanmaken en de functionaliteiten te kunnen leveren, verwerken wij bepaalde persoonsgegevens van u, waaronder uw e-mailadres en wachtwoord. Hierdoor kunt u gebruik blijven maken van uw account en zorgen wij ervoor dat u veilig kunt inloggen. U kunt alle gegevens die u online bij ons hebt opgegeven op één plek inzien onder “Mijn account” op de Website. Deze gegevens zijn persoonlijk en wij vragen u om hier vertrouwelijk mee om te gaan, in het bijzonder door uw e-mailadres en het wachtwoord uitsluitend voor eigen gebruik te hanteren en deze alleen op te slaan op uw eigen computer.
Wij zullen ons best doen om zoveel mogelijk te waarborgen dat de Website virusvrij is, maar kunnen dat helaas niet garanderen. De Website bevat links naar websites van derden. Wij selecteren de websites waarnaar verwezen wordt zo zorgvuldig mogelijk. Wij kunnen echter niet instaan voor de inhoud en het functioneren van websites van derden.

2. Intellectuele eigendomsrechten
Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Website, waaronder die met betrekking tot de programmatuur, teksten, beelden en geluiden berusten bij IsraelWijn B.V. en/of bij diegene van wie wij een licentie verkregen hebben. Dit betekent onder meer dat het niet is toegestaan om zonder onze toestemming de op de Website vermelde informatie openbaar te maken, te verveelvoudigen en/of te bewerken, behalve voor persoonlijk gebruik.

3. Levering
Als u een bestelling plaatst in de Webshop van IsraelWijn, zal Vinologix (werken samen met DPD en UPS) zorg dragen voor de bezorging van de artikelen op het bezorgadres in Nederland. U ontvangt van de transporteur een e-mail met daarin een dag- en tijdsindicatie. We streven er naar om uw bestelling in elk geval binnen 1- 3 werkdagen te verzenden.

4. Verzendkosten
Bestellingen vanaf €50,- worden gratis verzonden in Nederland(met uitzondering van de Waddeneilanden). Voor bestellingen onder de €50,- bedragen de verzendkosten in Nederland €6,95,-.

5. Betaling 
U kunt de online bestelling veilig betalen via iDeal (direct betalen via internetbankieren) of per bankoverschrijving. U ontvangt de bevestiging en factuur van je bestelling via de email. Voor meer informatie over iDeal verwijzen we u graag door naar http://www.ideal.nl/consument/.

6. Retourneren
Wanneer u binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling bepaalde producten bij nader inzien toch niet wilt hebben, kunt u deze aan ons retourneren. Hiervoor dient u contact op te nemen met onze Klantenservice (info@israelwijn.nl), die u dan het retourproces en geldende voorwaarden nader aan u zullen toelichten. Retourzendingen worden slechts geaccepteerd indien de originele verpakking en inhoud inclusief het etiket van het product onbeschadigd is. De kosten voor retourzendingen komen voor uw rekening.

De ontvangen bestellingen dienen direct op zichtbare defecten worden gecontroleerd. Bij geconstateerde (zichtbare en onzichtbare) defecten dient u na het constateren van die defecten contact op te nemen met onze Klantenservice (info@israelwijn.nl) die het retourproces en de geldende voorwaarden nader aan u zullen toelichten.
Aanpassing van het te betalen bedrag of retournering van het reeds betaalde bedrag gaat bij betaling via iDeal en handmatige overboeking als volgt: binnen twee weken na ontvangst van jouw retourzending, wordt het geld terug gestort op uw rekening. Indien een artikel niet retourneerbaar is vanwege bijvoorbeeld transportbreuk, dan zal IsraelWijn binnen twee weken na melding van de schade het betreffende bedrag terugstorten op je rekening.

7. Overige
Onze producten zijn uitsluitend bestemd voor eindgebruikers van 18 jaar en ouder. Wij verkopen dus geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor de gezondheid en wettelijk verboden is. Wanneer u akkoord gaat met de algemene voorwaarden, stemt u er mee in dat u 18 jaar of ouder bent.

Het is niet de bedoeling dat u onze producten doorverkoopt. Wij behouden ons daarom het recht voor om bestellingen bij twijfel niet uit te leveren of om een maximum te verbinden aan de te bestellen hoeveelheden van bepaalde artikelen.

Hoewel de Website met de grootste zorgvuldigheid tot stand is gekomen, kan het voor komen dat kenmerken van producten (prijs, uiterlijk, productinformatie, alcoholpercentage, inhoud) niet juist worden weergegeven of afgebeeld. In dat geval gelden de op de verpakking van het product zelf weergegeven kenmerken en kunt u geen aanspraak maken op levering op grond van foutief weergegeven informatie.

De informatie op de Website wordt van tijd tot tijd aangepast. Indien u fouten op de Website aantreft, zouden wij het zeer op prijs stellen als u dit aan ons meldt via onze Klantenservice (info@israelwijn.nl).

8. Klachtenprocedure en vragen
Voor vragen, opmerkingen en/of klachten over bestellingen en onze dienstverlening kunt u contact opnemen met onze Klantenservice (info@israelwijn.nl). Onze Klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur. Onze Klantenservice zorgt ervoor dat uw vragen, opmerkingen en/of klachten zo goed mogelijk worden afgehandeld.

Download hier de algemene voorwaarden (pdf).