Onze wijnhuizen

Tishbi Estate Winery

Tishbi Estate Winery bestaat sinds 1985 en produceert jaarlijks ongeveer één miljoen flessen. De wijnen gingen voorheen onder de naam The Baron Wineries. Deze naam is afkomstig van de Baron Edmond de Rothschild, de oprichter van de wijngaarden in Zichron Jaacov.

De druiven zijn afkomstig van de Ramot Naftali gelegen in Galilee, de heuvels van Juda en aan de voet van de Taborberg. De wijnen zijn gemaakt van de Sauvignon Blanc, Colombard, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Gewurztraminer en Pinot Noir.

Teperberg 1870

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. Lesje Bijbelkennis: in het Nieuwe Testament wordt Efrat genoemd als de herdersvelden van Bethlehem. Hier werden de herders door de engelen ingelicht over de geboorte van Koning Jezus.

Het wijnhuis produceert rode en witte wijnen van Merlot’s tot Moscato’s.