Onze wijnhuizen

Tishbi Estate Winery

Tishbi Estate Winery bestaat sinds 1985 en produceert jaarlijks ongeveer één miljoen flessen. De wijnen gingen voorheen onder de naam The Baron Wineries. Deze naam is afkomstig van de Baron Edmond de Rothschild, de oprichter van de wijngaarden in Zichron Jaacov.

De druiven zijn afkomstig van de Ramot Naftali gelegen in Galilee, de heuvels van Juda en aan de voet van de Taborberg. De wijnen zijn gemaakt van de Sauvignon Blanc, Colombard, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Gewurztraminer en Pinot Noir.

Teperberg 1870

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. Lesje Bijbelkennis: in het Nieuwe Testament wordt Efrat genoemd als de herdersvelden van Bethlehem. Hier werden de herders door de engelen ingelicht over de geboorte van Koning Jezus.

Het wijnhuis produceert rode en witte wijnen van Merlot’s tot Moscato’s.

Recanati Winery

Recanati is ook een van de populairste wijnhuizen van Israël en ze werken er hard aan om hun kwaliteit zo hoog mogelijk te houden/maken met een groot assortiment. Het wijnhuis is door twee gepassioneerde mannen opgebouwd. Lenny Recanati en Uri Shaked. Het is gevestigd vlak bij de bekende plaats Netanja. Er zit nog veel potentie in hun wijnhuis.

De wijnmakerij heeft wijngaarden in de beste teeltgebieden van het land, en is zeer kieskeurig voor het kweken van unieke mediterrane variëteiten zoals Petite Sirah, Marselan en Carignan en lokale variëteiten (Marawi), terwijl ze tegelijkertijd klassieke internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc koesteren, Chardonnay en anderen.

Arza Winery

Het huis is rechtsboven Jeruzalem gevestigd, en Philipe Lichtenstein is daarvan de bekende wijnmaker. De wijngaard bestaat al sinds 1847. Het behoort niet tot de grootste wijnhuizen van israël op dit momonet, maar het is wel een belangrijk wijnhuis want wie kent de bekende Davids Harp wijn niet! En de geweldige non alcoholische druivensap.

De druivenrassen waar ze mee werken zijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Emerald riesling en Sauvignon Blanc.