Merken

Teperberg 1870

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. Lesje Bijbelkennis: in het Nieuwe Testament wordt Efrat genoemd als de herdersvelden van Bethlehem. Hier werden de herders door de engelen ingelicht over de geboorte van Koning Jezus.

Het wijnhuis produceert rode en witte wijnen van Merlot’s tot Moscato’s.

Recanati Winery

Recanati is één van de populairste wijnhuizen van Israël en ze werken er hard aan om hun kwaliteit zo hoog mogelijk te houden/maken met een groot assortiment. Het wijnhuis is door twee gepassioneerde mannen opgericht en uitgebouwd: Lenny Recanati en Uri Shaked. Het wijnhuis is gevestigd dicht bij de bekende plaats Netanja. Vanwege hun wereldwijde ervaring met het vinifiëren van wijn zijn wij van mening dat er nog veel potentie in dit wijnhuis zit.

Het wijnhuis heeft wijngaarden in de beste gebieden van het land en is zeer kieskeurig voor het kweken van unieke mediterrane variëteiten zoals Petite Sirah, Marselan en Carignan en lokale variëteiten (Marawi en Bittuni), terwijl ze tegelijkertijd klassieke internationale variëteiten koesteren zoals Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay en anderen.

Recanati Special Reserve Sfeer

Arza Winery

Dit prachtige wijnhuis is gevestigd in Jeruzalem en Philipe Lichtenstein is daarvan de bekende wijnmaker. De wijngaard bestaat al sinds 1847. Het behoort niet tot de grootste wijnhuizen van Israël op dit moment, maar het is wel een belangrijk wijnhuis want wie kent de bekende Davids Harp wijn niet!? En uiteraard de geweldige druivensap. De druivenrassen waar ze mee werken zijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Emerald Riesling en Sauvignon Blanc.

Cremisan Winery

Over Cremisan

De Cremisan-winery erft zijn naam aan de heuvel waarvan de druiven worden geoogst sinds 1885. Moderne apparatuur voor het maken van wijn werd in 1997 geïntroduceerd. De wereldberoemde enoloog Riccardo Cotarella – het meest bekend om zijn Falesco-wijnmakerij in Italië – maakt nu deel uit van de Cremisan Winery en leent zijn professionaliteit en talent uit om fabuleuze wijnen te ontwikkelen. Cremisant werkt weinig met de bekende druivenrassen, maar juist varianten als Baladi, Dabouki, Jandali en Hamdani hebben de belangrijkste focus voor Cremisan. Dit zijn inheemse druivenrassen waarmee men unieke wijnen ontwikkelt. Alle Cremisan-wijnen zijn biologisch geproduceerd, alles wordt onderhouden zonder het gebruik van pesticiden en chemicaliën. Zowel het snoeien, het plukken en het sorteren wordt allemaal met de hand gedaan.  Voor de Estate serie worden de oudere en betere wijnstokken gekozen die kleinere hoeveelheden druiven opleveren, dit zorgt voor een geconcentreerd fruitaroma.

Cremisan Dabouki Wine Israel
Alexander Bier Israel

Alexander brewery

Alexander Brewery is opgericht in 2008 in Emek Hefer, in de buurt van de Alexander-rivier met één doel voor ogen: het brouwen van een uitstekend Israëlisch ambachtelijk bier. Het bier is van uitstekende kwaliteit net zoals bij de beste ambachtelijke brouwerijen in Europa en de VS, is het gebaseerd op kennis en traditie van de Europese kwaliteitsbrouwerijen.

Zoals met alle voedingsmiddelen en dranken, bepalen de grondstoffen die ze gebruiken voornamelijk de kwaliteit en smaak van het bier. De brouwerij gebruikt alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit zoals Europese mout en hop en Israëlisch water dat behandeld wordt door omgekeerde osmose en volledig gezuiverd wordt.

Alexander is een ambachtelijke brouwerij. In onze ogen betekent dit dat we te maken hebben met een producent die zich bezig houdt met de kwaliteit, smaak en geur van het bier. Ze richten hun denken en de creativiteit op het produceren van bier om het zo smakelijk en plezierig mogelijk te maken.

Tishbi Estate Winery

Tishbi Estate Winery bestaat sinds 1985 en produceert jaarlijks ongeveer één miljoen flessen. De wijnen gingen voorheen onder de naam The Baron Wineries. Deze naam is afkomstig van de Baron Edmond de Rothschild, de oprichter van de wijngaarden in Zichron Jaacov.

De druiven zijn afkomstig van de Ramot Naftali gelegen in Galilee, de heuvels van Juda en aan de voet van de Taborberg. De wijnen zijn gemaakt van de Sauvignon Blanc, Colombard, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Gewurztraminer en Pinot Noir.